Innovatieve verkoopstrategieën

Persoonlijke aanpak

Optimale prijs

Flexibele dienstverlening

Dit doet een verkoopmakelaar

Bent u van plan om uw woning te verkopen? Dan komen er vaak meer zaken op u af dan u wellicht kunt voorstellen. Van diverse juridische vraagstukken tot het onderhandelen met potentiële kopers, er komt veel kijken bij het verkoopproces. In zo’n situatie kan een ervaren verkoopmakelaar van onschatbare waarde zijn.

Een verkoopmakelaar helpt u van A tot Z bij de verkoop van uw huis. Zij zijn de specialisten in het opstellen van een effectieve verkoopstrategie, het verkoopklaar maken van de woning en het begeleiden van bezichtigingen. Maar wat zijn nog meer de taken die een verkoopmakelaar allemaal uitvoert? Dat vertellen we u graag in deze blog.

A tot Z begeleiding: Van de verkoopstrategie tot het koopcontract

Vrijwel iedere reguliere makelaar zet zich in als verkoopmakelaar en biedt uitgebreide begeleiding gedurende het verkoopproces. Een verkoopmakelaar is dan ook vaak een gewenste versterking, aangezien er veel komt kijken bij het succesvol verkopen van een woning.

Het dienstenpakket van een verkoopmakelaar varieert, maar is in hoofdlijnen gericht op het ondersteunen en begeleiden van verkopers bij alle aspecten van het verkoopproces. Dat begint met een kennismakingsgesprek en eindigt bij de sleuteloverdracht en laatste inspectie.

Is een verkoopmakelaar nodig?

Het verkopen van uw woning is voor u geen dagelijkse handeling. Uiteraard kunt u zelf het volledige verkoopproces beheren zonder de hulp van een verkoopmakelaar. Echter, het is belangrijk om te overwegen dat een ervaren verkoopmakelaar beschikt over de ervaring, het netwerk en de middelen om het verkoopproces te optimaliseren en te vereenvoudigen. Bovendien zijn zij uitstekend bekend met de lokale woningmarkt en zijn zij ook op de hoogte van alle wet- en regelgeving die de hoek om komt kijken.

Het verkopen van een woning draait om het vinden van goede potentiële kopers, om een zo goed mogelijk verkoopresultaat te realiseren. Met een verkoopmakelaar aan uw zijde vereenvoudigt u dit proces en is de kans op succes vele malen groter.

Wat zijn de zaken die een verkoopmakelaar uitvoert?

Een verkoopmakelaar is in feite een multifunctionele spin in het web die verschillende zaken voor u uit handen neemt, om een zo soepel en prettig mogelijk verkoopproces te realiseren. De volgende zaken mag u dan ook verwachten:

  1. Vooronderzoek en een kennismakingsgesprek: Voordat een verkoopmakelaar voor u aan de slag gaat, zal hij of zij eerst een grondig vooronderzoek uitvoeren en een kennismakingsgesprek met u voeren. Tijdens dit vooronderzoek zal de verkoopmakelaar uw woning analyseren, de lokale vastgoedmarkt bestuderen en vergelijkbare woningen in de buurt bekijken. Op basis hiervan kan de verkoopmakelaar een realistische inschatting maken van de waarde van uw woning en een strategie opstellen om deze succesvol te verkopen. Het kennismakingsgesprek biedt u de gelegenheid om uw wensen en verwachtingen te bespreken, eventuele vragen te stellen en te bepalen of er een goede klik is tussen u en de verkoopmakelaar.
  1. Het vaststellen van afspraken, voorwaarden en (vaste) tarieven: Nadat u heeft besloten om met een verkoopmakelaar in zee te gaan, ontvangt u een opdracht tot dienstverlening van de makelaar. In deze opdracht zijn alle afspraken, voorwaarden en tarieven expliciet opgenomen. Denk hierbij aan details zoals of je een vast bedrag betaalt voor de verleende diensten of een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit is een belangrijke stap omdat hier de afspraken worden vastgezet.
  1. De woning verkopen: Nu is het zaak om de verkoopstrategie uit te zetten. Binnen dit traject varieert de werkwijze van verkoopmakelaars vaak, daar waar ze verschillende marketing- en fotografietechnieken inzetten om de woning optimaal te presenteren. De ene verkoopmakelaar verzorgt een complete webpagina voor uw woning, de andere makelaar stelt meer waarde aan 360 graden fotografie. Het is belangrijk om samen met uw verkoopmakelaar de meest effectieve strategie te bepalen die past bij uw specifieke woning en doelgroep van potentiële kopers.
  1. Bezichtigingen verzorgen: De verkoopmakelaar informeert u tijdig wanneer er een bezichtiging wordt gepland. Hiervoor hoeft u in principe niets te doen. De meeste verkoopmakelaars begeleiden de bezichtigingen en zorgen voor een professionele presentatie van uw woning aan potentiële kopers. Tijdens de bezichtigingen kunnen zij de sterke punten van de woning benadrukken, vragen van potentiële kopers beantwoorden en een positieve indruk achterlaten. Hun ervaring in het omgaan met verschillende type kopers kan van onschatbare waarde zijn bij het stimuleren van interesse en het uiteindelijk realiseren van een succesvolle verkoop.
  1. De onderhandelingen voeren: De makelaar voert namens u de onderhandelingen uit. Indien u dat wilt natuurlijk. Hij of zij adviseert u daarnaast ook over de biedingen en laat ook de daarbij behorende voorwaarden niet achterwege. Uiteindelijk is het aan u of u akkoord gaat met het bod.
  1. Het opstellen en ondertekenen van de koopakte: Indien u en de koper overeenstemming hebben bereikt over de prijs en de voorwaarden, zal de verkoopmakelaar de koopakte opstellen. Hierbij zorgt hij ervoor dat alle persoonlijke gegevens van zowel u als de koper, evenals alle gemaakte afspraken, correct in het contract worden vermeld en stuurt dit ter controle naar u toe. Wanneer alles klopt, plant de makelaar een afspraak in voor het ondertekenen van de koopakte. Het is vereist om bij de verkoop van je woning te beschikken over een definitief energielabel. Uw verkoopmakelaar zal je hierop attenderen en zal je helpen dit te regelen.
  1. De laatste inspectie en overdracht van sleutels: Voorafgaand aan de overdracht van de sleutels plant de verkoopmakelaar een laatste inspectie met u en de koper. Dit gebeurt voordat jullie naar de notaris gaan, om te verifiëren of alles zich bevindt zoals overeengekomen tijdens de verkoop. De verkoopmakelaar zal hierbij aanwezig zijn om te assisteren. Indien alles in orde is, kunnen jullie definitief overgaan tot ondertekening bij de notaris. Dit moment markeert doorgaans het einde van de samenwerking met de verkoopmakelaar.

Meer weten over de rol van een verkoopmakelaar?

Huizen aankopen is geen dagelijkse zaak voor u. Voor verkoopmakelaars wel! Zij kennen de lokale markt en weten precies hoe zij uw woning goed en met succes kunnen presenteren. Daarnaast nemen zij u veel werk uit handen, begeleiden zij u door het hele verkoopproces en staan zij altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bij Slimmer Uw Huis Verkopen vindt u altijd een goede makelaar. Wij vergelijken de beste verkoopmakelaars om ervoor te zorgen dat u de perfecte match vindt voor uw situatie en wensen.

Gerelateerde berichten